MCQ on Information Technology and Cyber law (Set 8)

1. Which of the following is a computer code ?

A) UPS

B) IEEE 

C) ASCII 

d) HTTP

        Answer: C) ASCII 

2. What is FTP ?

A) File Translation Process 

B) File Transfer Process

C) Folder Transfer Protocol 

D) File Transfer Protocol

    Answer: D) File Transfer Protocol

3) A computer can store data on all of the following devices except

 A) Keyboard B) Floppy disk C) Hdd d) Cd-RW

  Answer: A) Keyboard

MCQ on Information Technology and Cyber law

4)
 Authentication of any electronic record by means of an electronic procedure is called
 A) Two factor authentication
 B) digital signature
 C) Biometric authentication 
 D) Cryptography

     Answer:  B) digital signature

5)  A markup language used for creating web pages and web applications

A) COBOl 

B) HTML 

C) Pl/1 

D) HTTP

      Answer: B) HTML 

6) 86. Choose the output device.

A) Sensors 

B) microphone 

C) Scanner 

D) monitor

       Answer: D) monitor

87. An attack that tricks people into providing sensitive information

A) Ransomware

B) Adware 

C) Phishing 

D) dOS attack

    Answer: C) Phishing 

8. A ________ is a network security system that uses rules to control incoming and

outgoing network traffic.

A) Key logger 

B) Telnet 

C) Spyware 

D) Firewall

       Answer: D) Firewall

9. Section 66A of Information Technology Act, 2000 is concerned with

 A) Preventing posting of harmful and offensive information

 B) Preventing unauthorised access of computer resources

 C) Controlling domain name service

 D) Controlling internet service providers

   Answer:  A) Preventing posting of harmful and offensive information

10. Which of the following is a Cyber Crime ?

A) Testing 

B) Ethical hacking

C) Child grooming 

D) debugging

    Answer: C) Child grooming 

Post a Comment

Previous Post Next Post