Top Ten Quiz

MCQ on Units (Set 1)

1. Unit of radioactivity is
A. volt
B.curie
C.hertz
D.watt
Ans:curie
2.Unit of acceleration
A. m/s
B. m/s2
C. km/hour
D. m2/s
Ans: B.m/s2
3. What is the unit of heat
A. ohm
B. joule
C. Newton
D.Angstrom
Ans: B.joule
4. Microfarad is commonly used unit of
A. resistance
B.inductance
C.capacitance
D.diodes
Ans: C.capacitance
5. Candela is the measurement of
A. Lumionous intensity
B.Depth
 C.Speed
D.Temperature
Ans: A. Lumionous intensity
6.Decibel is a unit of
A. Atmospheric pressure
B.force
C.energy
D.sound
Ans: D.sound
7. The distance of stars from earth is expressed generally in terms of
A. Metre
B.Kilometre
C.Astronomical unit
D.Light Year
Ans: D.Light Year
Physics MCQ on Units (Set 1)
8. SI unit of temperature
A.Joule 
B.Celsius
C.Kelvin
D. Farenheit
Ans: C.Kelvin
9.Fathom is the unit used for measuring
A.sound
B.energy
C.flow
D.depth
Ans: D.depth
10. Parsec is unit of
A. Density
B. Distance
C.Time
D.Momentum
Ans: B. Distance

No comments:

Post a comment