Top Ten Quiz

MCQ on Facts about India - Indian States (Set 2)

1.The first paper industry was established in India at
A. Orissa
B. Andhra pradesh
C. Kerala
D. West Bengal
Ans: D. West Bengal
2.Which state is known as the jewel of India?
A. Manipur
B. Assam
C. Kerala
D. Kashmir
Ans: A. Manipur
MCQ on Facts about India - Indian States
3. In which Indian state’s major spoken language is Kumaoni?
A. Kashmir
B. Assam
C.Goa
D. Uthrakhand
Ans: D. Uthrakhand
4. The first digital village in India
A. Akodara (Gujarat)
B. Gurgaon (Haryana)
C. Ibrahimpur (Teleghana)
D. Ernakulam (Kerala)
Ans: A. Akodara (Gujarat)

5.The first state in India to open blood bank for cattle
A.Tamilnadu
B.Odisha
C.Bihar
D.Haryana
Ans: B. Odisha

6. Lavani is the most popular form of dance in the state of
A. Manipur
B.Maharastra
C.Meghalaya
D.Mizoram
Ans: B. Maharastra

7. Ghoomar is the dance form of
 A. Assam
B.Rajasthan
C.Maharastra
D.Odisha
Ans: B. Rajasthan
8.Which state in India has the lowest number of females in comparison to males?
A. Assam
B. Rajasthan
C. Haryana
D. Odisha
Ans: C. Haryana
9. Which of the following state has the lowest literacy rates in India?
A. Jharkhand
B. Bihar
C. Rajasthan
D. Chattisgarh
Ans: B. Bihar
10. Anti arrack movement started against alcoholism and social evils mainly in the state?
A. Andhara Pradesh
B. Maharastra
C. Tamilnadu
D. Uttar Pradesh
Ans: A. Andhara Pradesh

No comments:

Post a comment