Top Ten Quiz

MCQ on Important Days of the Year (Set 3)

1. International yoga day is on:
A. June 12
B. July 12
C. June 21
D.August 21
Answer:C. June 21
2. Indian newspaper day is observed on:
A. January 28
B. January 27
c. January 25
d. January 29
Answer: d. January 29
3. World Youth Skill day is observed on:
A. July 12
B. July 14
c. june 5
d. July 15
Answer: d. July 15
4. Which day is observed as world teacher's Day?
A. September 5
B. October 5
C. November 5
d. None of these
Answer: B. October 5Quiz on Important Days of the Year

5. Which day is observed as world population day?
A.July 11
B. June 11
C. April 11
D. May 11
Answer: A.July 11
6. World blood donar day
A. June 15
B. June 11
C. June 12
D. June 14
Answer: C)December 10
7.National statistical day is observed on
A. June 29
B. April 29
C. August 29
D. June 19
Answer: A. June 29
8. Sarvodaya day is observed every year on ..
A. 26th January
B. 30th January
C. 2nd February
D. 5th December
Answer: B. 30th January
9. International Day of the girl child is on:
A. September 11
B. October 11
C. November 11
D. December 11
Answer: C. November 11
10.  The world mother tongue day is observed on:
A. January 21
B. February 21
C. March 21
D. April 21 
Answer: B. February 21

No comments:

Post a comment