Top Ten Quiz

MCQ on Different Branches of Science

1.Study of moon
A. Nephrology
B.orology
C.selenology
D.ornithology
Ans: C.selenology
2. Entomology is the science that deals--
A. related to plants
B. Behaviour of human beings
C.insects 
D.none of these
Ans: C.insects 
3. The study about cancer is
A. Oncology
B. pomology
C. nephrology
D. gerantology
                                                                                                                   Ans: A. Oncology 
4. Pomology is the study of
A. Veins
B.Animals
C.fruits
D.Birds
Ans: C.fruits
5. The study of nerve system, its functions and disorders.
A.neurology
B.numerology
C. nephrology
D.numismatics                                                                                            Ans: A.neurology 
MCQ on Different Branches of Science

6. The science which deals with the study about ants is known as
A. Dipterology
B. Felinology
C. Formicology
D. Filicology
Ans: C.Formicology
7.The study of glussology is related to
A. Nose
B.Eyes
C. Tougue
D.kidney
Ans: C.Tougue
8. The study of nerve system, its functions and disorders.
A.neurology
B.numerology
C.nephrology
D.numismatics
Ans: A.neurology
9. The study of action of drugs is known as
A.Pharmacology
B.pathology
C.pharmaceutical
D.pharmocognosy
Ans: A.Pharmacology
10. Dendrology is associated with
A. Animals
B. Man
C. Fish
D. trees
Ans: D. trees

No comments:

Post a comment