Top Ten Quiz

MCQ on Indian National Congress

1)Who was the President of the Second Session of the Indian National Congress?
 A)Badaruddin Tyabji
 B)W C Banerjee
 C)George Yule
 D)Dadabhai Naroji
 Answer: D)Dadabhai Naroji
2)'Poorna Swaraj' was declared as the aim of INC in its ..... session?
 A)Culcutta
 B)Lahore
 C)Poona
 D)Madras
Answer: B)Lahore
3) The Governor General of India at the time of foundation of Indian National Congress was?
 A)Lord Chelmsford
 B)Lord Dalhousie
 C)Lord Dufferin
 D)Lord Ripon
Answer:  C)Lord Dufferin
5)Which was the only session of INC Presided by Gandhi?
 A)Allahabad
 B)Guwahati
 C)Belgaum
 D)Kakinad
Answer D)Kakinad
6)In which session of INC,the moderates and extremists reunited?
 A)Lucknow
 B)Lahore
 C)Madras
 D)Calcutta
 Answer: A)Lucknow
7)Nehru met Gandhi in which congress session held at 
MCQ on Indian National Congress

 A)Lucknow
 B)Lahore
 C)Madras
 D)Calcutta
 Answer: A)Lucknow
8)The Lahore session of the congress was held in the year
 A)1928
 B)1929
 C)1931
 D)1930
 Answer: C)1929
9)----- marked the first campaign against British rule led by Indian National Congress (INC)
 A)Ahmedabad Mill Strike
 B)Non co operation movement
 C)Civil Disobedience movement
 D)Khilafat Movement
 Answer:  B)Non co operation movement
10)Who was the first muslim president president of INC
 A)Muhammad Alij Jinnah
 B)Abdul Kalam Azad
 C)Badaruddin Tayyabji
 D)Khan Abdul Khafar Khan
 Answer:  C)Badaruddin Tayyabji