Top Ten Quiz

MCQ on General Science (Set 3)


1.Official angle of a wave will be refracted to   
a)60 degree
b)90 degree
c)50 Degree
d)80 degree
Ans: b) 90 degree
2. Elephantiasis disease is transmitted by
MCQ on General Science
a)Sand fly
b)house fly
c)Culex mosquito
d)Anopheles mosquito
Ans: c)Culex mosquito
3. Pheromones are
a)Endohormones
b)Ectohormones
c)growth regulators
d)None of these
Ans: b)Ectohormones
4. Carbylamine test is a diagnostic test
a)Primary amine
b)Secondary amine
c)Tertiary amine
d)Quartery amine salts
Ans: a)Primary amine
5.The time taken by individual blood cell to make a complete circuit of the body
a)75 seconds
b) 65 seconds
c) 60 seconds
d) 70 seconds
Ans: c) 60 seconds
6. The study of action of drugs is known as:
a)pathology
b)Pharmaceutical
c)Pharmacognosy
d)Pharmacology
Ans: d)Pharmacology
7. Electromyograph is a diagnostic test of
a)Lungs
b)Muscles
c)Veins
d)Blood
Ans: Muscles
8. Mango juice is obtained from
a)mesocarp
b)epicarp
c)endocarp
d)pericarp
Ans: b)epicarp
9. An antiviral chemical produced by the animal cell
a)hormone
b)virone
c)interferon
d)cystone
Ans: c)interferon
10. Which is the ‘black death’ disease
a)avian flue
b)swine flue
c)plague
d)malaria
Ans: c)plague