Top Ten Quiz

MCQ on Famous Books and Authors (MCQ Set 2)


1.Who wrote the famous book” Who wants to be  Millionaire”
a)Agatha Christe
b)Lavone Hics
c)Emile Zola
d)Chethan Bhagath
Answer: b)Lavone Hics
2.Who wrote the book” The Inheritance of loss”
a) Kiran Desai
b)Jhumpa Lahiri
c) Arundhati Roy
d)Shashi Tharoor
Answer: a) Kiran Desai
3. Mahatma: Life of Mohandas Karmchand Gandhi, The biography of Gandhiji is written by
a)Ruskin bond
b)Sasi Tharoor
c)D G Tendulkar
d)Dr. S radhakrishnan
Answer: c)D G Tendulkar

4. ‘Dreaming Big: My journey to connect India’ is the autobiography of
MCQ on Famous Books and Authors

a)Sam Pitroda
b)M S Aluvalia
c)Aravind Panagaria
d)Chandra Sekhar
Anwer: a)Sam Pitroda
5. Who is the author of the book’ The live of others’
a) Hilary Clinton
b) Pranab Mukherjee
c)Neel Mukherjee
d)Rajdeep Sardesai
Answer: c)Neel Mukherjee
6. Who wrote the book” The Ministry of Utmost happiness”
a) Kiran Desai
b)Anitha Nair
c) Arundhati Roy
d) Jhumpa Lahiri
Ans: c) Arundhati Roy
7. Who wrote the book ‘Beyond Belief”
a) Vikram Seth
b) Agatha Christe
c)Emile Zola
d) V.S. Naipaul
Ans: d) V.S. Naipaul
8. Who wrote the book ‘Train to Pakisthan”
a)Khushwant Singh
b)Shashi Tharoor
c)Manmohan Singh
d)Salman Rushdhee
Answer: a)Khushwant Singh
9. Who wrote the book ‘Revolution 2020”
a) Kiran Desai
b)v.s Naipaul
c) Shashi Tharoor
d)Chetan Bhagat
Answer: d)Chetan Bhagat
10. Who wrote the book ‘The Great Indian Novel’
a) Kiran Desai
b)Jhumpa Lahiri
c) Shashi Tharoor
d)Chetan Bhagat
Answer: c) Shashi Tharoor