Top Ten Quiz

MCQ on General Science (Set 2)


1. A mixture of two gases are called syngas. Identify the mixture
a)CO and N2
b) CO and H2
c) CO2 and N2
d) CO2 and N2
Answer: b) CO and H2
2. The compound called blue vitriol is
a) BaSO4 2H2O
b) CuSO4 5H2O
c) CaSO4 1/2H2O
d) BaCl2 2 H2O
Answer: b) CuSO4 5H2O

3. What is the hybridization of carbon HC=N?
a)SP3d
b)SP3
c) SP2
d)SP
Answer: d)SP
4. Human body is an example for
a)open system
b)closed system
c)isolated system
d)adiabatic system
Answer: a)open system
5.What is the internal energy change of a system when it absorb 15 KJ of heat and does 5KJ of work?
a)10KJ
b)20KJ
c)0KJ
d)5KJ
Ans: a)10KJ
6. Which temperature is called absolute zero?
a)-273.150C
b) -273.150K
c)O0C
d)None of these
Answer: a)-273.150C
7.Choose a water soluble vitamin
a) Vitamin A
b) Vitamin D
c) Vitamin C
d) Vitamin E
Answer: c) Vitamin C
8.The metal present in Chlorophyll is
MCQ on General Science - exam questions

a)iron
b)cobalt
c)magnesium
d)nickel
 Answer: c)magnesium
9. A peptide hormone
a)estrogen
b)corticoid
c)insulin
d)progesterone
Ans: c)insulin
10.Which of the following is not found in DNA?
a)Uracil
b) Adenine
c)Thymine
d)Guanine
Ans: a)Uracil