Top Ten Quiz

MCQ on Information Technology (Set 4)

1. FPI stands for
a)Faults per inch
b)Frames per inch
c)film per inch
d)Figure per inch
Ans: b)Frames per inch
MCQ on IT questions




2.Who is CEO of Whatsapp?
a)Jan Koum
b)Mark Zuckerberg
c) Jack Dorsey
d)Sunder Pichai
 Ans: a)Jan Koum
3. One nibble is equal to
a)2 bits
b)4 bits
c)8 bits
d)16 bits
 Ans: b)4 bits
4. Which of the following is not microprocessor manufacturing company?
a)AMD
b)IBM
c)Intel
d)MICROSOFT
 Ans:d)MICROSOFT
5. The protocol used for email service is
a)SNMP
b)SMMP
c)SNTP
d)SMTP
 Ans:d)SMTP
6.The term ‘virus’ stands for
a)Viral information Resource under Siege
b)Viral Information Resource Under Sieze
c)Vital information Resource under Seize
d)Vital information Resource Under Siege
 Ans: d)Vital information Resource Under Siege
7. Which of the following is not an example of an optical storage device:
a)Compact disk
b)Flash Disk
c)Floppy Disk
d)Digital Versatile Disk
Ans: c)Floppy Disk
8.Forgery of email header so that the message appear to have originated from someone or somewhere other than the actual source is known as:
a)Email Spamming
b)Email Spoofing
c)Email Jamming
d)None of these
 Ans: b)Email Spoofing
9.Which on e of the following is not web browser?
a)Apple safari
b)Zapya
c)Camino
d)K Meleon

 Ans: b)Zapya
10.The propriety software which is initially provide free of charge to users, who are allowed and encouraged to make and share the copies of the program, which helps to distribute it, is known as?
a)Freeware
b)Shareware
c)Readymade software
d)Open source software
                                                                                                                    Ans: b)Shareware