Top Ten Quiz

MCQ on Facts about India (Set 4)


1. Ghataprabha Bird Sanctuary is situated at
A)Coorg 
B)Belgaum 
C)Bharatpur 
D)Shivapuri
 Ans: B)Belgaum 

2. Mahatma Gandhi National Park is situated in
A)Gujarat 
B)Maharastra 
C)Lakshadeep 
D)Andaman Nicobar Island
 Ans: D)Andaman Nicobar Island

3. Zero airport is located in
 A)Amritsar
 B)Assam 
 C)Arunachal Pradesh
 D)Ahamadabad
 Ans: C)Arunachal Pradesh

4. In which year ‘Project Tiger’ was launched in India?
A)1972
B)1973 
C)1974 
D)1986
 Ans: B)1973 

5. Tamasa is the dance form of
 A)Maharastra
 B)Rajasthan 
 C)Bihar
 D) Gujarat
 Ans:  A)Maharastra

6.Salim Ali National Park is located in
 A)Coimbatore 
 B)West Bengal
 C)Uttar Pradesh
 D)Jammu and Kashmir
 Ans:  D)Jammu and Kashmir

7. Joint Miltary Exercise of Indian and France
A)Sakhti 
B) Mitra Sakhti  
C) Surya Kiran 
D)Sampriti
 Ans: A)Sakhti 

8. Malayalam get Classical Language status on  
A)May 5, 2014 
B)May 21, 2014 
C)May 23, 2014 
D)May 24, 2014
 Ans: C)May 23, 2014 

9. Loktak lake situated in
A) Mizoram 
B) Manipur 
C)Meghalaya
D)Andra Pradesh
 Ans: B) Manipur 

10.  Which  among the following is not included in the list of classical language in India?
A)Hindi
B)Telugu
C)Kannada
D)Odiya
 Ans: A)Hindi

No comments:

Post a comment