Top Ten Quiz

English Grammar Test - Degrees of Comparison

1. Good: better: bad:-------  
     A.ugly  B.worse  C.worse  D.more bad                                              
2. The superlative form of ‘little’ is
     A.littlese B.least C. most least D. littliest                                             
3. Vivek is the ---- of the four brothers.
    A.eldest B.oldest C.older D.elder                                                        
4. Munnar is ---beautiful than Thekkady
    A. most B.best C.more D.better                                                           
5. I have -----pens than you.
    A. many B. less C.fewer D.much                                                     
6. Shakespeaker is ---- than any other poet.
     A. great B. greater C. the greatest D.greatest                                  Degrees of comparison exercise
7. Jacob has married a girl who was -----than his sister
    A. tall B. taller C. tallest D. more taller                                             
8. Manu is --------than Minu
   A. most courageous  B. more courageous C. courage D. very courageous                       

9. Vishakh is the ----- boy in the class.
A. most clever  B. cleverer C.clever D.cleverest                               
10. The weather today is ----than yesterday
 A. bad B. the worst C. bader D. worse                                                
11. Physics is -----than History
A. Difficult B. very difficult C. most difficult  D. more difficult      
12. Vinu is the ------member of the team.
A. elder B.older C. eldest D.oldest                                                    
13.  Gold is --- than all other metals.
A. attracting  B. attractive C.most attractive D. more attractive

14. Which is the -----city in India?
   A. big B.bigger C.biggest D. most biggest                                                 
 15. Shakespeaker is --- than any other poet.

   A. great B. greater C. greatest D. the greatest
                                                                                                                  
Answer: 1-c, 2- b, 3-a, 4-c, 5-c, 6-b, 7-b,  8-b, 9-d, 10-d, 11-d, 12-d, 13-d, 14-c, 15-b 

No comments:

Post a comment