Top Ten Quiz

Quiz on Important Days of the Year (Set 2)

11. World Polio day
A. October 20
B. October 22
C. October 24
D. October 26
Answer: C. October 24
12. World malaria day is observed globally on
A. 7th April
B. 17th April
C. 25th April
D. 15th April
Answer:C. 25th April 
13. On which date India celebrates Kargil Vijay Diwas?
A. July 26
B. July 22
C. July 29
D. June 28
Answer: A. July 26
Quiz on Important Days of the Year
14. International Day of peace :
A. September 11
B. September 21
C. September 24
D. September 30
Answer: B. September 21
15. September 16 is observed as:
A. International Day for peace
B. International Day of charity
C. International Day of democracy
D. International Day for the preservation of ozone
Answer:D. International Day for the preservation of ozone 
16. The birthday of who of the following is celebrated as National youth Day ( January 12)
A. Mahatma Gandhi
B. Sarojini Naidu
C. Swami Vivekananda
D. Sardar Patel
Answer: C. Swami Vivekananda
17. National Deworming Day is observed on
A. March 10
B. February 10
C. April 5
D. February 15
Answer: B. February 10 
18. Rashtriya ekta Diwas was observed on
A. May 14
B. April 22
C. May 14
D. October 31
Answer: D. October 31
19. Which day is celebrated as "Deshprem Day"?
A. January 10
B. January 16
C. January 20
D. January 23
Answer:D. January 23 
20. International Day for the elimination of violence against women ( IDEVAW) is observed on :
A. September 12
B. November 15
C. September 22
D. November 25
Answer: D. November 25 

No comments:

Post a comment