Top Ten Quiz

MCQ on Information Technology (Set 5)

1. An illegal intrusion into a computer system or network is called
a)stalking
b)halking
c)stealing
d)hacking
Ans: d)hacking
2.---- is not a web browser
a)mosaic
b)Mozilla firefox
c)opera
d)netscape composer
                                                                                                                  Ans: d)netscape composer
3.Where is India’s first cyber forensic laboratory has been set up?
a)Tripura
b)Orissa
c)Maharashtra
d)Delhi
 Ans: a)Tripura
4. Which of the following short cut key can be used to cut text in a document?
a)Ctrl+V
b) Ctrl+X
c) Ctrl+C
d) Ctrl+T
 Ans: b) Ctrl+X
5. Find out the correct one
a)1024 KB=1 GB
b) 1024 MB=1 GB
c)1024 TB= 1 GB
d) 1024 GB=1 TB
 Ans: d) 1024 GB=1 TB
6. Buying and selling of products using computer and network is called :
a)e Business
b)e market
c)e tender
d)e commerce
 Ans: d)e commerce
7.---- is the process of acquiring information such as user name, passwords and credit card details  without permission
a) Phishing
b)Bombing
c)Spoofing
d) Stuffing
 Ans: a) Phishing
8. World computer security is on:
a)January 30
b)October 30
c)January 30
d)November 30
 Ans: d)November 30
9. The cyber terrorism comes under ----of IT act 2000
a)Section 67B
b)Section 67A
c)Section 66F
d)Section 72
 Ans: c) a)Section 66F
10. In 8086  which is a maskable interrupt
a)NMI
b)INTR
c)TRAP
d)none of these
                                                                                                                              Ans: b)INTR