Top Ten Quiz

Quiz on Plants

1. Which is the known as the ‘prince of spices’?
Ans: Vanilla

2. Which fruit is the ‘King of fruits’?

Ans: Mango

3. The alkaloid present in coffee

Ans: Caffeine

4. Which plant process liberates oxygen into the atmosphere?


Photosynthesis
Ans: Photosynthesis

5. From which plant opium is obtained?

Ans: Poppy

6. What gives green colour due to the leaves

Ans:Chlorophyll

7. Helianthus annuus is commonly called

Ans: Sun flower

8. Mushrooms are examples for

Ans: Fungus

9. The photosynthesis rate is very low in the presence of

Ans: yellow light

10. The plant that is used as insect’s food?

Ans: Pitcher plant