Top Ten Quiz

MCQ on Current Affairs 2018 (Set 5)

1. The Golden Ball Winner of FIFA World cup 2018
A)Harry Kane
B)Kylian Mbappe
C)Eden Hazard
D)Luka Modric
Ans: D) Luka Modric
MCQ on Current Affairs 2018

2. How many agreements are signed between India and Uganda
A)7
B)8
C)5
D)4
Ans: D)4
3. Singphan Wildlife Sanctuary is situated in
A)Meghalaya
B)Nagaland
C)Mizoram
D)Assam
Ans B)Nagaland
4. 46th Chief Justice of India
A)Dipak Misra
B) T. S. Thakur
C) Ranjan Gogoi
D)H L Dattu
Ans: C) Ranjan Gogoi
5. Who is appointed as Youngest Goodwill Ambassador of UNICEF recently?
A)Muzoon Almellehan
B) Millie Bobby Brown
C) Hima Das
D) Malala Yousufzai
Ans: B) Millie Bobby Brown
6 India's first engineless train?
A) Shatabdi Express
B)Vande Bharat Express
C) Gatimaan Express
D) Rajdhani Express
Ans: B)Vande Bharat Express
7. Who is the present chief election commissioner of India?
A) Achal Kumar Jyoti
B)Om Prakash Rawat
C)Sunil Arora
D)Nasim Zaidi
Ans: C)Sunil Arora
8. Who wrote the famous book ‘Milkman’
A) Anna Burns
B) Preeti Shenoy
C) Paulo Coelho
D)Anitha Nair
Ans: A) Anna Burns
9. What is the rank of India in the Global Hunger Index 2018?
A)133
B)105
C)108
D)103
Ans: D)103
10.New president of Pakistan
A) Arif Aslam  
B) Asad Nakvi
C) Arif Alvi
D) Imran Khan
Ans: C) Arif Alvi

No comments:

Post a comment