Top Ten Quiz

MCQ on Current Affairs 2018 (Set 2)

1.The President of South Africa
A)Leo Varadkar
B)Thomas Bach
C) Cyril Ramaphosa
D)Charles F Bolden
Ans:C) Cyril Ramaphosa 
2. The autobiographical work ‘Imperfect’
A) Ganguly
B) Sanjay Manjrekar 
C) V V S Lakshman
D) Kapil Dev
Ans: B) Sanjay Manjrekar 
MCQ on Current Affairs 2018
3. The World Economic Forum 2018 was held at
A)Paris
B)New York
C)Davos 
D)Germany
Ans: C)Davos 
4. The first woman lawyer recommended by the supreme court Collegium to the promoted directly as a judge of Supreme Court
A)G Rohini
B) Indra Nooyi  
C)Indu Malhotra 
D)Rama Devi
Ans: C)Indu Malhotra 
5. India’s the supercomputer, Pratyush is dedicated to
A)Defense study  
B)Population Study
C)market research 
D)Weather and Climate research
Ans: D)Weather and Climate research

6. New states of matter are known as
A)plasma 
B)Fermionic condensate 
C)Bose-Einstein Condensate
D) Rydberg Polaron
Ans:D) Rydberg Polaron 
7. What is the rank of India in the sustainable development goal index 2018?
A)138 
B)110 
C)118 
D)121
Ans: A)138 
8. President of Paraguay
A) Carlos Alvarado
B) Mario Abdo Benitez 
C) Win Myint 
D) Tran Dai Quang
Ans: B) Mario Abdo Benitez 
9. Shirui Lily Festival held in
A)Andra Pradesh
B)West Bengal
C) Manipur 
D)Telangana
Ans: C) Manipur 
10. Global Logistics Summit Held In
A)Davos
B)Delhi
C)Dhakka
D) Portugal
Ans:B)Delhi 

No comments:

Post a comment