Top Ten Quiz

MCQ on Current Affairs 2018 (Set 3)

1. What is the rank of India in the world happiness report?
A)137  
B)133  
C) 96  
D)105
Ans:B)133
2 India's first fully solar-powered railway station at
A) Gorakhpur 
B)Delhi 
C)Jaipur 
D)Guwahati
Ans:D)Guwahati
3 Who among  the following won the Writers Footballer Of The Year 2018
A)Christiano Ronaldo  
B) Mohamed Salah 
C) Luka Modric 
D)Harry Cane
Ans:B)Mohamed Salah
MCQ on Current Affairs 2018
4.India’s first National Sports University in
A)Vadodara
B)Patiala 
C)Manipur 
D)Lucknow
Ans:C)Manipur
5. The 44th G7 summit was held in
A)Germany 
B)Canada 
C)Japan 
D)Italy

Ans:B)Canada
6) Who is the current Prime Minister of Italy?
A) Matteo Salvini 
B) Matteo Renzi 
C)Giuseppe Conte 
D) Riccardo Morandi
Ans:C)Giuseppe Conte

7) India-Nepal joint battalion level exercise is called
A)Surya Thejas 
B)Surya Kiran 
C)Surya Sakti 
D)Sinbex  
Ans:B)Surya Kiran
8)Where is Kishenganga hydel power project in India Located?
A)Karnataka 
B)Jammu and Kashmir 
C)Andra Pradesh 
D)Madhya Pradesh
Ans:B)Jammu and Kashmir
9) India first state to give a star ranking to its villages
A) Madhya Pradesh 
B) Punjab 
C)Haryana 
D) West Bengal

Ans:C)Haryana
10)The President Venezuela is
A)Hugo Chavez 
B)Nicolas Maduro 
C) Giuseppe Conte 
D)Michel Temer
Ans:B)Nicolas Maduro

No comments:

Post a comment