Top Ten Quiz

MCQ on Current Affairs 2018 (Set 4)

1. Which of the following is the official mascot for the Tokyo Paralympic Games?
A)Miraitowa
B) Keito
C) Someit  
D)Zabivaka
Ans: C) Someit  
2.Secretary of States of America
A)James Mattis
B)Mike Pompeo
C)Rex Tillerson
D)Condoleezza Rice
Ans: B)Mike Pompeo
3. What is India’s rank on the UN E-Government Index index, 2018
A)62
B)69
C)96
D)136
Ans: C)96
4. World's first Hindi-Speaking Robot
A) Rashmi
B)Kirobi
C) Sofia
D)Lakshmi
Ans: A) Rashmi
MCQ on Current Affairs 2018

5. Prime Minister Of Australia
A) Peter Dutton
B) Bill Shorten
C) Scott Morrison
 D) Tony Abbott
Ans:C) Scott Morrison
6. Which state launched Cyclone Warning Centre
A)Tamil Nadu
B)West Bengal
C)Kerala
D)Odisha
Ans: C)Kerala

7. Chairman of National Commission for Backward Classes
A)Shri Jaideep Govind
B)Bhagwann Lal Sahni
C) H L Dattu
D)Syed Hasan Rizvi
Ans: B)Bhagwann Lal Sahni

8. Behdienkhlam Festival held in
A)Mizoram
B)Manipur
C)Assam
D) Meghalaya
Ans: D) Meghalaya

9. World Cities Summit 2018 held in
A)Switzerland
B) Singapore
C)Norway
D)Malaysia
Ans: B) Singapore
 10. Autobiography of V V Lakshman
A) Beyond the lines
B) 281 and Beyond
C) Play it My Way
D) The test of My Life
Ans: B) 281 and Beyond

No comments:

Post a comment